Rapport från Östuna dit vår nya andelshäst Admire Thyself anlänt

Vår nya andelshäst, 2-åriga Admire Thyself, är nu på plats i sitt nya hem på Östuna Gård där tränare Ville Karhulahti slagit ner sina bopålar. För att kolla läget med vår adept skickade SHF ut Pär Fjellström för att kolla in både gården, tränaren och Admire ”herself”! Här följer Pärs rapport. 

I dag 16/8 var jag på besök hos Ville, Jonna och vår nya fina andelshäst Admire Thyself på Östuna Gård som drivs av Daniel Frick och hans fru.

Det första intrycket man får av gården är att den är mycket välskött, och hur Daniel har tid att vattna och sköta alla banorna samtidigt som han driver restaurang B.R.A är för mig en gåta!

Jag kan varmt rekommendera ett besök på plats för att beskåda anläggningen med en tusen meter lång rundbana en 700m lång rakbana en 2km! lång gräsrakbana, sandbana på 500m samt sist men inte minst lååååååååååånga skogsslingor. Som sagt all heder till Daniel med familj.

När jag träffar Ville o Jonna vill bägge framhålla de goda träningsmöjligheterna som finns samt att dom tycker sig märka att hästarna trivs väldigt bra i stallet. Att det finns mycket hagar att tillgå samt trevliga tränarkollegor på plats gör inte saken sämre, kort sagt förutsättningarna är bra!

Vi kommer in på det som är intressant, vår häst Admire Thyself som Ville har haft i exakt 1 månad i dag.

Ville: – ”När hon kom var hon tagen av resan från Slovakien därför har vi bara kört lugna motionsjobb och låtit henne äta upp sig. Intrycket så här långt är att hon är en mycket social häst som är enkel att arbeta med och som är nyfiken. Planen är att nu när hon har ätit upp sig ska börja gå intervallträning med början nästa vecka”.

När kan vi förvänta oss kvallopp?

Ville: – ”Det är för tidigt att säga nu när jag inte har känt på henne i riktiga jobb än, någon gång i slutet av oktober har jag nog bildat mig en uppfattning var hon står gentemot dom övriga, jag har ju en stor 2-åringskull (14st) att jämföra med”.

Övrigt Ville, du har ju ett bra resultat på dina starthästar (4st) vad har du för förväntningar på dem framöver?

Ville: – ”Currency Artists fortsatta 3-årssäsong är spännande samt självklart Eclipse As 4-års säsong, bägge är i dagsläget inkvalade till Breeders Crown i höst”.

Vi tackar Ville och Jonna för besöket och önskar dem fortsatt lycka till och på återseende.

Vid pennan

Pär Fjellström

Ps! I dagsläget är 58 av de 100 delrätterna tullade. Skynda och fynda.

Fotnot: Bilden är från MenhammarOnlineSales